I Olympiakos slavio protiv Barce, Karijev tim izvan play-off zone

Euroliga

I Olympiakos slavio protiv Barce, Karijev tim izvan play-off zone

E. Škorić

Barcelona je u Euroligi doživjela novi, četvrti uzastopni poraz, pošto je u Blaugrani poražena od Olympiakosa sa 69:60.

Prva četvrtina je bila egal, imali su gosti tek tri poena prednosti na kraju iste (17:14), no u drugih deset minuta gosti iz Pireja su preuzeli incijativu.

Već početkom treće dionice Olympiakos stiže prvi put do dvocifrene prednosti (43:33), a na kraju i do rutinske pobjede.

Nikola Mulitnov je najzapaženiji bio u redovima grčkog prvaka sa18 poena i 14 skokova, dok je Spanoulis ubacio 14 poena.

Kod Barcelone Victor Claver je ubacio 14, Oriola je meč završio sa 10 poena, mada je većina domaćih igrača zakazala u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Trenutno je tim Svetislava Karija Pešića izvan play-off zone i ima skor 6-7, dok je Oly na 8-5 i za sada u daleko boljoj poziciji u borbi za play-off. Grci sada dočekuju Gran Canariju, a Barca gostuje Baskoniji u španskom derbiju.

U posljednjem duelu večeri u Euroligi Baskonia je sa 84:71 slavila u gostima kod Gran Canarije. Bh. košarkaš Ajdin Penava nije igrao za goste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi