Barcelona nemoćna protiv Unicaje, Armani slomio Baskoniju

Euroliga, 13. kolo

Barcelona nemoćna protiv Unicaje, Armani slomio Baskoniju

E. Ganibegović

Košarkaši Barcelone su u 13. kolu Eurolige na domaćem parketu poraženi od Unicaje rezultatom 83:90.

Tijekom cijelog meča vodila se tijesna borba, međutim Unicaja je u posljednjoj dionici slomila otpor Katalonaca.

Poslije prvog odigranog poluvremena Barcelona je imala pola koša prednosti, međutim u nastavku susreta domaćini kao da nisu imali snage, pa su gosti uzeli stvari u svoje ruke.

Nakon tri odigrane četvrtine Unicaja je imala dva poena prednosti, dok su u posljednjoj dionici nastavili lomiti Barcelonu i tako doći do zaslužene pobjede.

Nemanja Nedović je predvodio goste sa 26 poena, a za Katalonce najefikasniji pojedinac bio je Thomas Heurtel sa 19 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nešto ranije su svoju utakmicu odigrali Armani i Baskonia, a italijanska momčad je u svojoj dvorani došla do pobjede rezultatom 92:85.

U redovima Armanija odličnu partiju je pružio Andrew Goudelock sa 15 poena, dok je na drugoj strani Gruzijac Tornike Shengelia postigao 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi