Gran Canaria slavila u Blaugrani

ACB liga

Gran Canaria slavila u Blaugrani

E. Škorić

Košarkaši Barcelone poraženi su sa 88:77 od Gran Canarije u 12. kolu ACB lige.

Barcelona je poslije poraza od Real Madrida u Euroligi poražena i u prvenstvu od Gran Canarije. Bio je ovo duel ekipa iz gornjeg dijela tabele, a Gran Canaria je priredila malo iznenađenje.

Prvu četvrtinu domaća Barcelona je uglavnom stizala zaostatak, a na prvoj dvominutnoj pauzi gosti su vodili 23:21, da bi na poluvrijeme otišli sa plus sedam (44:37).

Ubrzo gostujući košarkaši odlaze na dvocifrenu prednost i Barcelona više nije mogla da se vrati, pa je bio neminovan četvrti poraz i drugi uzastopni u ACB ligi.

ThomasHeurtel je ubacio 24 poena uz šest asistencija, ali ni dobra partija francuskog reprezentativca nije pomogla Barceloni, u čijim redovima dvocifreni su bili još jedino Pau Ribas i Kevin Seraphin sa po 10 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod gostiju Ondrej Balvin je ubacio 17, Marcus Eriksson 13, a po 12 Eulis Baez i Gal Mekel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi