Barcelona penzionisala legendarnu "jedanaestku"

La Bombin dres povučen iz upotrebe

Barcelona penzionisala legendarnu "jedanaestku"

Pred euroligaški duel Barcelone i Real Madrida, Barcelona je ukazala veliku čast legendarnom Juanu Carlosu Navarru.

Naime, sinoć je u Blaugrani zvanično penzionisan njegov dres sa brojem 11.

Navarro je na taj način postao peti igrač kojem je Barcelona ukazala veliku čast. Ostala četvorica su Juan Antonio San Epifanio, Nacho Solozabal, Andres Jumenez i Roberto Duenas.

Inače, dres legendarnog "La Bombe" je trebao biti povučen iz upotrebe 25. novembra prošle godine, ali je svečana ceremonija odgođena zbog smrti njegovog oca.

"Hvaval sima koji su došli i hvala klupu na velikoj časti. Mnogi su mi ukazivali čast, ali ova ceremonija je ona kojoj sam se radovao, najvažnija u mojoj karijeri. Biti ovdje u Blaugrani, sa navijačima, porodicom i prijateljima. To je najvažnije", izjavio je, između ostalog, Navarro tokom ceremonije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Igrači Barcelone su se potrudili upotpuniti spektakl s obzirom da su sinoć na krilima sjajnog Ante Tomića slavili u košarkaškom El Clasicu rezultatom 77:70.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi