Bilbao i Barcelona na San Mamesu ruše rekord evropske košarke

Za historiju

Bilbao i Barcelona na San Mamesu ruše rekord evropske košarke

S. Grebović

Za 26. april naredne godine zakazano je 31. kolo španske ACB lige u kojem bi mogli da prisustvujemo historiji, kada je košarka u Evropi u pitanju.

Pomenuto kolo nam donosi duel između Bilbaa i Barcelone, a taj će meč biti specifičan iz jednog jedinog razloga budući da će biti odigran na stadionu San Mames koji prima nešto više od 53 hiljade navijača.

Vrlo lako bi se moglo desiti da upravo ovaj susret obori rekord posjećenosti kada je u pitanju evropska košarka. Za sada, najposjećeniji košarkaški meč na Starom kontinentu je duel finala Eurobasketa 2015. godine na stadionu u Lilleu, kada su Španci utišali 27 hiljada domaćih navijača.

Na instalaciji košarkaškog igrališta na fudbalskom terenu biće angažovano više od 300 radnika. Prije same utakmice nastupiće nekolicina mužikčih zvijezda iz Baskije, a ceremoniju će voditi jedan od najpoznatijih španskih youtubera, izvjesni Ibai Llanos.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

"Ovo će biti jedinstvena prilika da košarkaške vrijednosti podignemo na nivo iznad. San Mames je simbol grada i ponos cijele Baskije, to je ime koje je važno i za druge sportove, poput ragbija. Nadam se da će lavovski duh tog zdanja pomoći da se takmičimo sa jednim od najboljih timova Eurolige ove sezone", rekao je jedan od organizatora ovog spektakla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi