Barcelona razbila Efes u Istanbulu

Euroliga, 29. kolo

Barcelona razbila Efes u Istanbulu

Ekipa Barcelone je nakon dva uzastopna poraza u, predzadnjem, 29. kolu Eurolige upisala gostujuću pobjedu nad "fenjerašem" Anadolu Efesom. Katalonci su na kraju slavili sa ubjedljivih 107:83, ali im to neće puno pomoći je iza sebe imaju jako lošu sezonu u Euroligi, te su odavno izgubili bilo kakve šanse za Top 8.

Efes je, ipak, držao priključak u prvoj četvrtini koju je Barca riješila rezultatom 23:19 u svoju korist, ali onda gosti u drugoj dionici dodaju gas i nakon velike serije na odmor odlaze sa +21 (55:34).

Domaći su zaigrali nešto bolje nakon pauze, te su u trećoj dionici pružili solidnu partiju, ali onda Barcelona u zadnjoj četvrtini potpuno razbija protivnika. Početkom četvrte dionice Barca ima i +29, pa je bilo jasno da će Pešićevi izabranici upisati ubjedljiv trijumf.

Barcelonu je do pobjede vodio sjajni Thomas Heurtel sa 20 poena (uz odličan postotak šuta) i devet asistencija. Victor Claver je postigao 16, dok je Ante Tomić za 18 i pol minuta na parketu postigao 15 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Efesa su najraspoloženiji bili Brock Motum sa 19 i Sonny Weems sa 17 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi