Plaza: Bilo bi sjajno da preuzmem Barcelonu

Nada se ponudi Katalonaca

Plaza: Bilo bi sjajno da preuzmem Barcelonu

Pedesetčetverogodišnji trener Unicaje Joan Plaza ne krije ambicije da jednog dana preuzme klupu Barcelone.

Plaza već godinama vodi Unicaju, međutim saradnja sa klubom iz Malage će se završiti na kraju sezone kada će 54-godišnjem stručnjaku isteći ugovor, a već se uveliko špekuliše o sljedećoj destinaciji.

Jedna od opcija je Barcelona koju trenutno vodi Svetislav Pešić, a da bi volio preuzeti slavni klub potvrdio je i u razgovoru za kanal "TV3".

"Ako me pitate da li bih želio to, naravno da bih. Ipak, to nije nešto me opterećuje. Sa Barcelonom sam se povezivao i prije dvije ili tri godine, bio sam jedna od opcija, ali tada su Bartzokas i Sito Alonso bili predodređeni da vode tim. Sada više ne razmišljam toliko o toj ponudi", kazao je Plaza, dodavši:

"Mislim da sam sada mnogo zreliji trener, tada nisam imao toliko iskustva. Bilo bi sjajno da se dogodi ta ponuda i da mi se pruži mogućnost da se vratim u svoj rodni grad", istakao je Plaza.

Podsjetimo, Plaza je na klupi Unicaje od 2013. godine, a klub iz Malage je pod njegovim vodstvom trenutno u španskom prvenstvu na 10. poziciji.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi