Mirotić i Davies nezaustavljivi za Baskoniju, Real razbio Murciju
(Foto: EPA)

ACB liga

Mirotić i Davies nezaustavljivi za Baskoniju, Real razbio Murciju

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su večeras u Blaugrani nakon produžetka Baskoniju rezultatom 95:87.

Derbi drugog kola ACB lige loše je počeo po goste iz Vitorije. Barca je u jednom trenutku imala plus 14, ali je fantastičnom serijom gostujući tim uspio da smanji razliku u finišu prvog perioda i da dođe na minus pet, 24:19.

Barca je i u drugoj dionici većinom kontrolisala rezultat. Međutim, ponovo su u finišu perioda pali, što Baskonia koristi. U jednom trenutku su i poveli, ali se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, 42:42.

Gosti su vodili cijelim tokom trećeg perioda. Razlika je išla i do plus osam, a nakon 30 minuta igre imali su pet poena prednosti, 58:63.

Baskonia je imala prednost i tokom posljednje dionice. Međutim, dopustili su Barci da se vrati i da izjednači na 80:80, a tim Svetislava Pešića je imao i šut za pobjedu.

Međutim, Higgins je izblokiran u posljednjem napadu i utakmica je otišla u produžetke.

Tamo je Barca bila bolji tim. Lagano su na kraju slomili protivnika i došli su do druge pobjede.

Brendan Davies ih je predvodio sa 24 poena i 11 skokova, Nikola Mirotić je ubacio 22 poena i imao je šest skokova. Kod Baskonije Toko Shengelia je ubacio 16.

Real Madrid je stigao do još jedne uvjerljive pobjede, a večeras su Kraljevi razbili Murciju 97:69.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Već nakon prve dionice bilo je jasno da gosti nemaju šta tražiti u ovom meču (30:17), pa je na kraju domaći sastav slavio pobjedu od 28 poena prednosti.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Sergio Llull sa 17 koševa, a na drugojs trani je Cate ubacio 13.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi