Barcelona rutinski protiv Khimkija u Podmoskovlju

Sigurna pobjeda Katalonaca

Barcelona rutinski protiv Khimkija u Podmoskovlju

Košarkaši Barcelone bez većih su problema došli do nove euroligaške pobjede u utakmici 19.kola protiv Khimkija na gostovanju rezultatom 87:75.

Solidno je, inače ove sezone katastrofalni domaćin, otvorio ovu utakmicu u svojoj dvorani u Podmoskovlju, no ispostavilo se da je to bilo sve od njih.

Nakon efikasnih 26:26 u prvom dijelu prvog poluvremena i 2/4 donijela je efikasnu košarku, no gosti su ipak bili ti koji su preuzeli primat i počeli kontrolirati ovu utakmicu. Barca je na poluvrijeme otišla s 54:48 i činilo se da je Khimki još uvijek u igri  no nakon što su Katalonci u nastavku demonstrirali i snažnu obranu te ruskom timu dopustili samo 12 poena u 3/4, stvari su bile riješene. U posljednjoj četvrtini u koju su gosti donijeli 13 poena viška također su se, za razliku od prvog dijela, igrale odlične obrane, ali Khimki nije ni u jednom trenutku uspio ugroziti sigurnu prednost favoriziranog tima iz Španjolske.

Za Barcelonu su, koja i dalje igra bez svog najboljeg košarkaša Nikole Mirotića Higgins i Kuric ubacili po 18 poena, a kod Khimkija je poslovično najefikasniji bio Shved s 23 poena dok je Booker dodao 13. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi