Barcelona objasnila zbog čega je Heurtela ostavila u Istanbulu

Barcelona objasnila zbog čega je Heurtela ostavila u Istanbulu

E. Škorić

Francuski playmaker Thomas Heurtel imao je neugodno iskustvo nakon putovanja s Barcelonom u Istanbul.

Heurtel je u Istanbul doputovao s ostatkom tima, ali mu je bilo dopušteno da pregovara s Fenerbahčeom, ali se na kraju ispostavilo da iza leđa kluba pregovara s mrskim rivalom Real Madridom. Zbog toga je Barcelona odlučila da ga ostavi u Istanbulu.

Dosta je kritika na račun Barcelone zbog takvog neodgovornog ponašanja, no katalonski klub je izdao saopštenje u kojem je naveo sljedeće:

"Klub je dozvolio košarkašu, koji nije bio u protokolu za meč protiv Efesa, da putuje sa ekipom u Istanbul, kako bi riješio sve oko svoje budućnosti, kako su njegovi predstavnici i zatražili. U utorak je košarkaš zatražio da radi samostalno. U utorak uveče, klub i njegov agent prekinuli su pregovore, ali su se dogovorili da nastave sa pričom. S obzirom da je igrač prekinuo pregovore sa klubom u koji je želio da pređe, a da nije došao sa timom kako bi trenirao i igrao utakmicu, klub je odlučio da se igrač neće vratiti sa ekipom", navodi se u saopštenju Barcelone.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Za sada nema informacija da li se Francuz u međuvremenu snašao i vratio u Španiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi