Zaragoza napravila senzaciju
(Foto: EPA)

ACB liga

Zaragoza napravila senzaciju

M. Šljivak

Košarkaši Zaragoze napravili su veliku senzaciju u ACB ligi i preko Baskonije su ostvarili plasman u polufinale.

Nakon što su u Vitoriji slavili u prvom meču 81:91, danas su pred svojim navijačima savladali Baskoniju 76:69 i tek su po drugi put u historiji ostvarili plasman među četiri najbolje španske ekipe.

Već nakon prve dionice bilo je jasno da se gostima ne piše dobro. Zaragoza je otvorila meč serijom od 10:0, pogađali su apsolutno sve u ovom dijelu igre, dok je Baskonia izgledala zaista katastrofalno.

Nakon prve dionice bilo je čak plus 17 (26:9), ali je Baskonia uspjela da se vrati u meč sjajnom završnicom prvog poluvremena i prišli su na samo pet poena zaostatka (38:33).

Gosti iz Vitorije su uspjeli da naprave preokret u trećoj dionici. Nakon 30 minuta igre imali su šest poena prednosti (49:55) i činilo se kako su na dobrom putu da izjednače seriju i da u trećoj utakmici pred svojim navijačima dobiju šansu za plasman u polufinale.

Međutim, kada je najviše trebalo igrači Baskonije su nestali sa parketa. Serija od 9:0 pokrenula je preokret domaćeg tima, koji do kraja meča igra sjajno i na kraju ipak bez problema dolazi do trijumfa i plasmana u polufinale.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Nemanja Radović je predvodio Zaragozu do trijumfa sa 16 poena, 14 je dodao Javier Justiz, dok je Jayson Granger kod Baskonije ubacio 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi