Poznati svi parovi playoffa španske ACB lige

Iz lige su ispale Gipuzkoa i Breogan

Poznati svi parovi playoffa španske ACB lige

S. Grebović

Danas su odigrane sve utakmice posljednjeg kola španske ACB lige.

Real Madrid je regularni dio sezone završio na liderskoj poziciji, a danas su čelo tabele ovjerili pobjedom protiv Gipuzkoe u gostima 76:95.

Sa drugog mjesta u playoff će Barcelona koja je sa 83:63 bila sigurna protiv Obradorija.

Baskonija je treća sa 26 pobeda, dvije manje od Reala, a prednost domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja imaće i Valensija. Ove dvije ekipe su se danas sastale, a Šišmiši su slavili kod kuće sa 92:81.

Rival ekipi Valensije će biti petoplasirana Unicaja, koja je slavila protiv MoraBank Andorre 72:66, dok šesto mjesto zauzima Zaragoza koja je danas slavila protiv Manrese 83:74 i u doigravanju će igrati sa Baskonijom.

Na sedmom mestu je Joventut koji je slavio protiv Estudiantesa 86:78 i oni će na megdan Barceloni, dok je Real za rivala dobio Manresu.

Iz lige je ispala Gipuzkoa, koja je poražena od Reala, kao i Breogan koji se od ACB lige oprostio porazom od San Pablo Burgosa 76:95.

Kostur playoffa ACB lige izgleda ovako:

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real Madrid - Manresa
Valensia - Unicaja
Barcelona - Juventut
Baskonia - Zaragoza

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi