Barcelona zainteresovana za Pešića

Nakon odlaska Alonsa

Barcelona zainteresovana za Pešića

Katalonski klub Sport tvrdi da je Svetislav Pešić jedan od kandidata za preuzimanje Barcelone.

Rukovodstvo Barcelone je nakon nekoliko mjeseci saradnje odlučilo otpustiti Sita Alonsa, a na upražnjeno mjesto bi, kako stvari stoje, mogao sjesti trofejni srbijanski trener Svetislav Pešić.

O Pešićevom iskustvu i znanju ne treba trošiti riječi. U Barceloni ga pamte dobro, jer je na klupi ovog kluba već bio od 2002. do 2004. godine i u tom razdoblju Kataloncima je donio dvije titule prvaka Španije i jednu u Euroligi.

Popularni Kari je posljednji angažman imao u Bayernu, a još je bio angažovan na klupi Bosne, Albe, Lottomatice, Kolna Crvene zvezde, Valencije, Đirone, moskovskog Dinama...

Uz Pešića, kao najozbiljnija opcija figurira i Velimir Perasović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti