Bertans krunisao odlično drugo poluvrijeme Milana protiv Barce

Euroliga, 21. kolo

Bertans krunisao odlično drugo poluvrijeme Milana protiv Barce

Košarkaši Barcelone su na svom parketu ugostili Armani Milano, a iako su Katalonci djelovali odlično u prvih 20 minuta, na kraju su gosti uspjeli slaviti pobjedu rezultatom 83:81.

Barca je bila puno bolji rival na otvaranju susreta, pa su domaći već polovinom prve dionice stigli do dvocifrene prednost.

Održavala je Barcelona solidnu zalihu i u drugoj četvrtini, pa se na odmor otišlo rezultatom 48:42 u korist domaćina.

Ipak, Milano igra puno bolje u nastavku susreta, dok se Barca muči u završnici. Gosti tako u trećoj četvrtini prave veliku seriju i pred kraj ove dionice stižu do rezultatskog preokreta.

Uspjela se Barcelona potom ponovo vratiti u prednost, ali samo na kratko. Milano dolazi do kolikog-tolikog vodstva koje uspijeva održavati do osam sekundi prije kraja meča kada Ante Tomić pogađa dva slobodna bacanja i poravnava rezultat na 81:81.

Međutim, Dairis Bertans već u narendom napadu, pet sekudni do kraja, pogađa za novu prednost, a na koncu i pobjedu Milana.

Najefikasniji u ekipi Barce je bio Ante Tomić sa 14 poena, dok je 11 ubacio Petteri Koponen. Po 10 su dodali Moerman, Claver i Ribas.

Kada je u pitanju pobjednička ekipa istakao se Andrew Goudelock sa 20 poena. Odličnu partiju je pružio i Arturas Gudaitis koji je ubacio 16 ponea.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U drugoj utakmici koja je počela u istom terminu Žalgiris je bez većih problema savladao Maccabi Tel Aviv sa 99:84.

Žalgiris je susret na svom terenu prelomio sjajno trećom dionicom, a Litvance su do pobjede vodili Jankunas sa 17 i Pangos sa 16 poena. Najefikasniji u ekipi Maccabija je bio Michael Roll sa 17 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi