Edwin Jackson novi igrač Barcelone
Foto: EPA

Potpisao ugovor

Edwin Jackson novi igrač Barcelone

M. Šljivak

Francuski košarkaš Edwin Jackson novi je igrač Barcelone.

Katalonski klub večeras je potvrdio angažovanje francuskog šutera koji je proteklih šest mjeseci igrao u Kini za ekipu Guangdong Suthern Tigersima.

Radi se o 28-godišnjem beku koji je zaista odličan strijelac. Barci će sasvim sigurno njegov ofanzivni učinak itekako dobro doći u nastavku sezone u kojoj imaju veliki broj ispita.

Jackson (28) je ranije već nosio dres Barce. Bilo je to u sezoni 2014/2015, a igrao je još za Asvel, Nanterre, Rouen, Unicaju i Estudiantes.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Standardan je reprezentativac Francuske sa kojom je 2014. godine osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu, a prošlu sezonu je završio kao najbolji strijelac španske ACB lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi