Barkley uvjeren: Jokić treba biti MVP NBA lige
Jokić ove sezone prosječno bilježi nešto više od 18 poena po meču, a dodaje tome i 10 skokova, te više od sedam asistencija po utakmici

Miller i Smith ne dijele njegovo mišljenje

Barkley uvjeren: Jokić treba biti MVP NBA lige

M. Šljivak

Legendarni Charles Barkley smatra da bi srpski košarkaš Nikola Jokić trebao biti glavni kandidat za naslov najkorisnijeg igrača NBA lige.

Centar Denver Nuggetsa igra jako dobru sezonu, baš kao i njegovi Nuggetsi, a Chuck je uvjeren da bi upravo Joker trebao biti proglašen za MVP-ja.

"Jokić bi trebao biti glavni kandidat za najkorisnijeg igrača", rekao je Barkley na što su ostali u studiju reagovali.

"Ne može biti glavni kandidat. Možemo ga uzeti u razmatranje, ali znam barem petoricu koji su ispred njega", uzvratio je Reggie Miller, a na njegovu stranu je stao i Kenny Smith.

"On je odličan igrač, dobro mu ide. Nema pravi uticaj na igru, ima oko sebe odlične igrače. Ne kažem da nije dobar igrač", istakao je Smith, a Chuck je i dalje bio uz Jokića.

"Nema uticaj na igru? Imaju najbolji rekord u ligi, nedostaje mu trojica bitnih startera. Zašto ne bi najbolji igrač, najboljeg tima u ligi bio kandidat za MVP-ja?", pita se Barkley.

Svakako zanimljivo viđenje Barkleyja...

Promo

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Srbijanski košarkaš...
7 4
Jasko91
De ba barkley ne seri života ti !
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi