Spektakularan obračun Jokića i Dončića, Kralj nedovoljan Lakersima
Košarkaši sa prostora bivše Jugoslavije igraju zaista odlično ove sezone u najjačoj ligi svijeta i većina su ih nosioci igre u svojim timovima (Foto: EPA)

NBA liga

Spektakularan obračun Jokića i Dončića, Kralj nedovoljan Lakersima

M. Šljivak

Najviše pažnje u sinoćnjim utakmicama NBA lige privukao je duel Nikole Jokića i Luke Dončića.

Denver Nuggetsi su na svom parketu pobijedili Dallas Maverickse 126:118, a upravo su Jokić i Dončić odigralo zaista sjajne partije.

Posebno se to odnosi na srpskog centra. Jokić je na parketu proveo 35 minuta i za to vrijeme je ubacio 32 poena i imao je 16 skokova. Pored njega fantastičan je bio i Jamal Murray sa 22 poena, 15 asistencija i sedam skokova.

Luka Dončić je također bio izuzetno dobar. Ubacio je 23 poena i imao je 12 asistencija i šest skokova, a efikasniji od njega kod Mavsa bio je samo Harrison Barnes sa 30 koševa. Međutim, oni su bili nedovoljni za pobjedu u Coloradu, pa su Nuggetsi stigli do 21. pobjede u sezoni.

Los Angeles Lakersi poraženi su u Barclays Centru na gostovanju kod Brooklyn Netsa rezultatom 115:110.

Iako je LeBron James bio fantastičan, Kralj nije bio dovoljan timu iz Grada Anđela. Meč je završio sa 36 poena, 13 skokova i osam asistencija, a dobri su bili Lonzo Ball sa 23 i Kyle Kuzma sa 22 koša.

Klupa Lakersa je međutim zakazala. Ubacila je samo 18 poena, pa su Netsi na kraju na krilima D'Angela Russella (22p, 13as) došli do trijumfa. Još petorica igrača Netsa bila su dvocifrena, pa nije ni čudo što su domaći na kraju upisali pobjedu.

Sinoć su na NBA parketima postignuti ovi rezultati:

Indiana - Cleveland 91:92
Brooklyn - LA Lakers 115:110
Atlatna - Washington 118:110
Denver - Dallas 126:118

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije