Baskonia bez Garina do kraja sezone

Argentinac potrgao križne ligamente u utakmici protiv Zenita

Baskonia bez Garina do kraja sezone

Ekipa Baskonie je u posljednjih nekoliko tjedana konačno uhvatila pravu formu i povezala nekoliko pobjeda u svim natjecanjima. 

U protekla dva kola u Euroligi u Vitoriji su pali ruski klubovi, prvo prvak Europe moskovski CSKA, a za njima i Zenit iz Sankt Petersburga.

Posljednju pobjedu protiv Zenita Baski su skupo platili ozljedom jednog od najvažnijih košarkaša u Perasovićevom sastavu. U jednom trenutku igru je u toj utakmici zbog ozljede morao napustiti Patricio Garino reprezentativac Argentine. Na naknadnom pregledu utvrđeno je da je ovo odlično krilo zadobilo rupturu prednjeg križnog ligamenta što automatski znači da je ova sezona završena za Garina. 

Iz kluba su javili da je već određen plan rehabilitacije za ovog košarkaša koji će kroz koji dan biti podvrgnut operaciji. Garino je u 10 euroligaških utakmica postizao 6.7 poena i 3.5 skoka u prosjeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi