Baskonia sigurna protiv Zenita

Nova pobjeda Baska nad ruskim klubovima

Baskonia sigurna protiv Zenita

Košarkaši Baskonie zabilježili su novu pobjedu na svom parketu, ovaj put protiv još jednog ruskog kluba, Zenita, rezultatom 70:60.

U tvrdoj utakmici u kojoj se nije umiralo u ljepoti ruski tim pokazao je kako nije bezazlen, no nošeni euforijom iz pobjede protiv CSKA prije dvije večeri Baski su na kraju riješili i Zenit čvrstom obranom u trenutcima kada se lomio susret potkraj treće četvrtine.

Opet je Gruzijac Shengelia iznosio najveći teret rezultata za Baskoniu. Uz 20 poena Toko je dodao i 8 skokova te je bio najbolji košarkaš na parketu u obje momčadi. Janning s 11 i Vildoza s 10 pratili su Gruzijca. 

Gustavo Ayon bio je odličan u redovima gostiju s 18 poena dok je Abromaitis doao 11. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi