Baskonia bolja od Barce, Unicaja od Milana

Euroliga

Baskonia bolja od Barce, Unicaja od Milana

Edmir Škorić

Baskonia i Unicaja upisale su domaće pobjede u mečevima 14. kola Eurolige.

Tri su španske ekipe igrale večeras svoje mečeve u Euroligi, a od toga su dvije upisale pobjede.

Baskonia je sa 85:82 savladala Barcelonu, koja je gubila preko 20 razlike u jednom trenutku u trećoj četvrtini, ali uspjela je da povede sa 82:81 u finišu i malo je nedostalao da nakon svega dođe do pobjede, no ništa od toga.

Baskonia je tako upisala sedmu pobjedu, dok Barca ima samo četiri uz 10 poraza. Tornike Shengelia je ubacio 24 u pobjedi Baskonije, dok je Poirier dodao 14, a Timma 10 poena.

Na drugoj strani Pau Ribas je ubacio 15, Adam Hanga 14, a po 11 poena Navarro i Tomić.

U posljednjem meču večeri Unicaja je sa 74:71 savladala Milano. Brooks i Nedović su ubacili po 15 poena, a Goudelock je na drugoj strani ubacio 18 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi