Nevjerovatan poraz Olympiacosa, stala crna serija Unicaje
Foto: EPA

Euroliga, 12. kolo

Nevjerovatan poraz Olympiacosa, stala crna serija Unicaje

M. Šljivak

Nevjerovatan poraz su u 12. kolu Eurolige doživjeli košarkaši Olympiacosa. Oni su poraženi u Bambergu od Brose Basketsa 67:65, iako su većim dijelom utakmice imali ogromnu prednost.

Domaći su dobro ušli u meč. Imali su vodstvo tokom prve dionice koju su dobili (15:14), ali je u drugoj i trećoj dionici grčki velikan dominirao.

Otišao je tim iz Pireja na odmor sa osam poena prednosti, 32:40, imali su i 12 poena prednosti u jednom trenutku, ali su u posljednjoj dionici potpuno nestali sa parketa.

Prvak Njemačke je to iskoristio. Dopustili su protivniku samo sedam poena u ovom dijelu igre, okrenuli su rezultat u svoju korist i na kraju su došli do pobjede.

Dorrell Wright je sa 20 poena i sedam skokova vodio domaće do pobjede, Augustin Rubit je dodao 15, dok je na drugoj strani Georgios Printezis ubacio 12 poena.

Niz od pet poraza u Euroligi večeras je prekinula je ekipa Unicaje. Španski tim je na svom terenu pobijedio Khimki rezultatom 93:84.

Većim dijelom susreta u Malagi viđena je izjednačena košarka. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali je domaći tim uspio da u posljednjoj dionici odigra zaista fantastično i na kraju da slomi otpor ruskog tima.

Nemanja Nedović je sa 21 poenom predvodio Unicaju, Adam Waczynskije dodao 15, a James Augustine 14 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na drugoj strani Alexey Shved je ubacio 28, a Anthony Gill je dodao 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi