Baskonia konačno bolja od Fenera, nada ostaje da živi

Euroliga

Baskonia konačno bolja od Fenera, nada ostaje da živi

E. Škorić

Košarkaši Baskonije pobijedili su Fenerbahče sa 88:82 u trećem meču četvrtfinale serije Eurolige.

Igra se na tri dobivene utakmice, Fener je do večeras imao 2:0, no Španci nisu dozvolili 'metlu'. Uspjeli su da pobijede pred svojim navijačima i da smanje na 2:1.

Prvi period Fener je dobio sa 20:19, no druga dionica je bila presudna za domaće. Tu su napravili dvocifrenu razliku, a to će se ispostaviti prelomnim dijelom ove borbe.

Iako se Fenerbahče u jedneom trenutku vratio na dva-tri poena zaostatka, nije uspio da izbjegne poraz.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Rodrigue Beaubois je sa 21 poenom bio najbolji kod Baskonije, Vincent Poirier i Johannes Voigmtann su ubacili po 12, Marcelinho Huertas 11 poena. Na drugoj strani Jan Vesely je ubacio 17, Kostas Sloukas je dodao 14, a Luigi Datome 13 poena.

Sljedeći meč Baskonia i Fener igraju za nekoliko dana, ponovo u Španiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi