Fenerbahče bez problema protiv Baskonije u prvom meču

Izbaranici Željke Obradovića poveli 1:0

Fenerbahče bez problema protiv Baskonije u prvom meču

Košarkaši Fenerbahčea porazili su Baskoniju večeras na domaćem terenu sa 82:73 i na taj način su poveli 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Eurolige. 

Domaći su u ovaj meč ušli kao favoriti i tu ulogu su opravdali na parketu. Izabranici Željke Obradovića su na samom početku utakmice otišli na deset poena prednosti, a tokom druge dionice ta prednost je narasla i na 20 razlike.

U drugom poluvremenu Baskonia uspjeva da se vrati na samo minus sedam početkom posljednje dionice, ali njihov nalet je bez većih problema odbila domaća ekipa koja je na kraju slavila sigurnu pobjedu.

Do trijumfa ju je vodio Brad Wanamaker sa 16 poena, dok su Nunnally i Vesely ubacili po 13. Kod gostujućeg sastava bolji od ostalih bio je Tornike Shengelia sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi