Baskonia melje redom, Penava bez minutaže
Ove sezone u španskoj ACB ligi tim iz Vitorije naprosto uništava protivnike. Večeras je "stradala" i Valencia (Foto: EPA)

ACB liga

Baskonia melje redom, Penava bez minutaže

M. Šljivak

Košarkaši Baskonije pobijedli su večeras na svom parketu Valenciju sa uvjerljivih 77:56 i tako su došli do šeste pobjede u sezoni.

Tim iz Vitorije je od prve do posljednje minute vodio. Valencia nije imala apsolutno nikakve šanse u ovom meču i na kraju je poraz bio neizbježan.

Iz napada u napad se u ovom meču prednost povećavala. Na poluvremenu je Baskonia imala plus 13 (45:32), da bi tokom posljednje dionice prednost išla i do plus 26.

Na kraju je Baskonia ostvarila pobjedu od 21 poena prednosti i tako je nastavila da melje sve protivnike u španskoj ACB ligi.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ajdin Penava nije dobio šansu u ovom meču, a domaće je predvodio Toko Shengeli sa 14 poena, dok je Vildoza ubacio 13.

Sa druge strane kod Valencije Matt Thomas je jedini bio dvocifren sa 16 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi