Baskonia obrukala Murciju, Penava bez učinka
Mladi bh. košarkaš dobio je šansu za igru nakon što je meč bio riješen. Ipak, nije uspio napraviti ništa vrijedno spomena u minutaži koju je imao (Foto: Baskonia)

ACB liga

Baskonia obrukala Murciju, Penava bez učinka

M. Šljivak

Baskonia je u 5. kolu ACB lige pregazila Murciju rezultatom 93:49.

Već nakon 10 minuta ige bilo je jasno da gosti nemaju šta tražiti u Vitoriji. Domaći košarkaši su ih potpuno razbili i imali su plus 20 u prvoj dionici (32:12).

Nije Baskonia stala već je do poluvemena dodatno povećala prednost. Na odmor su otišli sa plus 28 (55:27), ali ni ovim vodstvom se nisu zadovoljili.

Murcia je pregažena i u nastavku. Iz napada u napad je prednost rasla, a u posljednju dionicu se ušlo sa 41 poenom prednosti u korist domaćeg tima, 77:36.

Do kraja je samo bilo pitanja sa kojim će se razlikom završiti ovaj meč. Na kraju je bilo 44 poena razlike i zaista je Murcia doživjela pravu katastrofu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Bh. košarkaš Ajdin Penava je igrao 13 minuta. Nije se upisao u strijelce, imao je jedan skok, dva prekršaja i tri promašaja iz igre.

Baskoniju je do trijumfa vodio Diop sa 18 poena, Poirer je dodao 17, a na drugoj strani Cate i Booker su ubacili po 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi