Bayern nadigrao Baskoniju
Košarkaši Bayerna nastavljaju s odličnim partijama u Euroligi. Nova žrtva Bavaraca bila je ekipa Baskonije.

NBA pojačanje Williams dominirao, Đedović odličan

Bayern nadigrao Baskoniju

Košarkaši Bayerna večeras su u sjajnoj partiji na svom parketu slavili protiv Kirolbet Baskonie koja je prije ovog susreta slovila i za favorita u ovoj utakmici. Slavio je Bayern rezultatom 77:71 i zabilježio drugu domaću pobjedu.

Veliko NBA pojačanje Derrick Williams već je u debiju za svoj novi klub pokazao kakvo će biti pojačanje za Dejana Radonjića u nastavku Eurolige. Sjajni Amerikanac za samo 25 minuta stavio je 22 poena, a sjajne partije pružili su bivši košarkaš Brosea Lo koji je postigao 15 poena, te naš bivši reprezentativac Nihad Đedović koji je zabio 14 poena uz 4 skoka.

Kod Baskonije koja je ubilježila treći uzastopni poraz najbolji je bio francuski centar Vincent Poirier sa 24 koša, dok je Toko Shengeila dodao 14 poena. Matt Janning je također bio dvoznamenkast s 12 poena no to nije pomoglo Baskoniji da izbjegne treći, jako neugodni poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi