Baskonia nadigrala Žalgiris

Perasovićev tim stigao to vrijednog trijumfa

Baskonia nadigrala Žalgiris

Košarkaši Baskonie iz Vitorie večeras su na svom parketu u okviru 24. kola Eurolige nadigrali jednog od direktnih konkurenata za 14 finale Eurolige rezultatom 80:73.

Iako rezultat sugerira da je u ovoj utakmici viđena neizvjesnost košarkaši Baskonie kontrolirali su ovaj meč od samog početka pa do kraja. Agresivna obrana i odličan protok lopte u napadu rezultirali su s velikih 15 razlike na poluvremenu.

Probudio se Žalgiris u trećoj četvrtini koju je dobio s 27:19 i uspio otvoriti utakmicu no sve pokušaje Jasikevičiusove momčadi Baskonia je izdržala i utakmicu mirno privela kraju. Ovim porazom Litvanci su se jako udaljili od osmog mjesta, posljednjeg koje vodi u četvrtfinale Eurolige.

Sjajni Luca Vildosa s pet trojki i ukupno 16 poena predvodio je Baske do ovog vrijednog trijumfa, Shields je dodao 14 poena a Poirier i Voigtman po 13. Kod Žalgirisa najbolji je bio Brandon Davies sa 13 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi