Baskonia prestigla Maccabi i došla do pozicije koja vodi u Final Eight

Baskijci upisali važan trijumf nad Žalgirisom u 26. kolu Eurolige

Baskonia prestigla Maccabi i došla do pozicije koja vodi u Final Eight

Košarkaši Baskonije su iskoristili poraz Maccabija od Khimkija i preuzeli osmu poziciju na tabeli ubjedljivom pobjedom na svom parketu nad Žalgirisom rezultatom 84:64.

Baskonia je odlično otvorila susret, pa je prvu dionicu rješila u svoju korist rezultatom 27:19. Druga četvrtina je donijela dosta problema u realizaciji za obje ekipe, ali je Baskonia svejedno čuvala prednost, pa se na odmor otišlo vodstvom domaćih rezultatom 43:33.

U trećoj četvrtini domaći su u potpunosti slomili otpor Žalgirisa i stigli do visoke prednosti, pa je nakon 30 minuta igre bilo jasno da će Baskonia upisati pobjedu. Košarkašima Baskonije je preostalo da u zadnjoj četvrtini samo lagano privedu susret kraju, što se i desilo.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio sjajni Jayson Granger sa 20 poena, dok je 15 dodao Vincent Poirier. Kod Žalgirisa su koliko-toliko raspoloženi bili Pangos sa 12 i Micić sa 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi