Bayern dobio ogromno pojačanje

Stigao Derrick Williams

Bayern dobio ogromno pojačanje

M. Šljivak

Njemački prvak minhenski Bayern dobio je veliko pojačanje za novu sezonu.

Novi igrač bavarskog kluba postao je nekdašnji drugi pik NBA drafta Derrick Williams sa kojim su pregovori uspješno okončani.

Sportski direktor Bayerna Marko Pešić potvrdio je dogovor između dvije strane, a uskoro će sve biti zvanično potpisano i Bayern će dobiti veliko pojačanje u novoj sezoni.

Williams je u NBA ligu stigao kao zvijezda u najavi 2011. godine sa univerziteta Arizona. Izabran je iza Kyrieja Irvinga, ali nikad nije uspio da ostvari puni potencijal.

Igrao je za Minnesotu, Sacramento, New York, Miami, Cleveland i LA Lakerse i u karijeri je na gotovo devet poena u prosjeku.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Tek u nekoliko navrata je uspijeva da pokaže da se radi o zaista sjajnom košarkašu, ali nikako nije mogao da eksplodira u najjačoj ligi svijeta.

Sada će se po prvi put okušati u Evropi. Biće to veliki izazov za njega, ali i veliko pojačanje za Bayern.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi