Bayern napravio brejk kod Albe, Đedović ubacio 10 poena

Finale njemačkog prvenstva

Bayern napravio brejk kod Albe, Đedović ubacio 10 poena

Košarkaši Bayern Minhena napravili su večeras brejk u gostima kod Albe Berlin te su poveli sa 2:0 u finalnoj seriji za prvaka Njemačke. 

Alba je bila ta koja je bolje otvorila susret pa je nakon prve dionice imala prednost od 10 poena. Ipak, Bayern uzvraća u drugom periodu kojeg dobija s devet razlike pa na odmor odlazi sa samo minus jedan.

Treća četvrtina donosi potpuni preokret Bayerna koji dolazi i do sedam poena prednosti, a Bavarci su bili još bolji u posljednjem periodu kada odlaze na dvocifrenu razliku i bilo je jasno da će slaviti pobjedu. Istina, Alba se pred kraj skoro potpuno približila, ali snage za potpuni preokret nije imala.

Bayern je do pobjede vodio Booker sa 16 poena, dok je Williams dodao 12. Nekadašnji reprezentativac BiH Nihad Đedović ostvario je učinak od 10 poena, četiri asistencije i jednog skoka. Kod Albe najbolji su bili Wagner i Giedraitis sa po 14 poena.

Naredni meč finalne serije, možda i posljednji, igra se u Minhenu za četiri dana. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti