Bayern  savladao Albu, odlična partija Nihada Đedovića
Bivši bh. reprezentativac odigrao je sjajnu utakmicu u prvom susretu finalne serije prvenstva Njemačke

Prva utakmica finala prvenstva

Bayern savladao Albu, odlična partija Nihada Đedovića

E. Dindić

U prvoj utakmici finala prvenstva Njemačke Bayern je na svom terenu nakon velike drame savladao Albu sa 74:70. 

Prvi period bolje otvaraju gosti iz Berlina te nakon 10 minuta imaju prednost od 22:18. Drugi dio domaći košarkaši bolje otvaraju te ovaj period dobijaju rezultatom 18:15. Na veliki odmor odlazi se pri prednosti Albe od 37:36.

Treći period donosi igru koš za koš, pa ovaj period završava se rezultatom 14:14. Nakon 30 minuta igre rezultat glasi 51:50 u korist gostujućih košarkaša.

Četvrti period domaći košarkaši igraju mnogo bolje te ovaj period dobijaju rezultatom 24:19, za konačnu pobjedu rezultatom 74:70.

U pobjedničkom sastavu najefikasniji je bio Nihad Đedović sa 18 poena, dok je Danilo Barthel susret završio sa 14 poena.

Albu u ovom susretu predvodili su Peyton Siva sa 14 i Landry NNoko sa 12 poena.

Top Komentari

skoze.26
zasto opste naglasavate ovu izdajicu, kao da on ikoga vise u Bosni i zanima sem svoje familije
2 4
starmac
Tako je.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi