Bayern ostvario sigurnu pobjedu protiv Gran Canarie
Bayern se sigurnom pobjedom oprostio od ovogodišnjeg izdanja Eurolige

30. kolo Eurolige

Bayern ostvario sigurnu pobjedu protiv Gran Canarie

E. Dindić

Bayern je u posljednjem kolu Eurolige na svom terenu dočekao Gran Canariu. Susret koji nije puno donosio ni jednoj ekipi otišao je na stranu domaćih košarkaša rezultatom 84:77. 

Od početka susreta Bayern je nametnuo svoj stil igre pa je nakon prvog perioda imao prednost od 26:20. I u drugom periodu bolja igra domaćih košarkaša te i ovaj period dobijaju rezultatom 18:15. Na poluvremenu rezultat je glasio 44:35 u korist Bayerna.

Treći period domaći košarkaši dobijaju rezultatom 29:18, te nakon 30 minuta igre imaju prednost 73:53.

U posljednjem periodu Gran Canaria koristi opuštanje domaćih košarkaša te na kraju upisuje poraz rezultatom 84:77.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Derrick Williams sa 20 odnosno Vladimir Lučić sa 13 poena. Kod Gran Canarie bolji od ostalih bili su Sander Vene sa 19 i Jacob Wiley sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi