Bayern prekinuo niz poraza i slavio protiv Zenita

Pobjeda Bavaraca

Bayern prekinuo niz poraza i slavio protiv Zenita

Košarkaši njemačkog prvaka Bayerna večeras su u sklopu 13. kola Eurolige zabilježili pobjedu protiv ruskog Zenita iz Sankt Petersburga rezultatom 77:69.

U tvrdoj i u pojedinim momentima ratničkoj košarci na kraju se bolje snašao domaći tim koji je konačno došao do vrijedne pobjede kojom je razbio niz od nekoliko teških poraza. 

Prva četvrtina donijela je dobre obrane na obje strane pa je nakon 10 minuta Zenit imao prednost od 15:14. Povezali su Bavarci konce u napadačkoj igri te su na poluvrijeme uspječi otići s minimalnih 37:35. Stvari su na svoje došle u trećem periodu kada su domaći nadtrčali i nadskakali goste iz Rusije te je +11 s kojih su domaći ušli u zadnju četvrtinu bilo praktički odlučujuće.

Do kraja je Bayern uspio održati ovu prednost i slaviti pobjedu koja je treneru Radonjiću i njegovim igračima donijela, barem za sada, mir u kući. Lučić sa 17 i Monroe s 12 koševa najbolji kod Bayerna. S druge strane Renfroe s 18 i Abromaitis sa 13 koševa bili su najbolji kod Zenita. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti