Bayern se prepao pobjede u Moskvi, Đedović ponovo jako dobar
CSKA je proradio tek krajem treće i početkom četvrte dionice i na kraju je dobio meč (Foto: EPA)

Bivši reprezentativac BiH ubacio 12 koševa

Bayern se prepao pobjede u Moskvi, Đedović ponovo jako dobar

M. Šljivak

Košarkaši minhenskog Bayerna poraženi su u Moskvi od CSKA 77:70 u susretu 19. kola Eurolige.

Ekipa Dejana Radonjića je 30 minuta igrala odlično, ali kao da su se Bavarci prepali pobjede i potpuno su pali u posljednjoj dionici, što je CSKA maksimalno iskoristio i došao je do nove pobjede.

Bayern je otvorio utakmicu serijom od 8:0. Kontrolisali su gosti rezultat u prvoj dionici, imali su i plus 14 u jednom trenutku, a nakon deset minuta igre bilo je plus sedam u njihovu korist, 13:20.

Gosti su prednost imali i tokom kompletne druge dionice. Ipak, CSKA je uspio da poravna rezultat na 35:35, da bi se na odmor ipak otišlo vodstvom gostujućih košarkaša od dva razlike, 35:37.

Nije CSKA nikako uspijevao da okrene rezultat u svoju korist ni tokom trećeg periodga. Bayern je izgledao zaista sjajno i činilo se kako će napraviti veliko iznenađenje. Nakon 30 minuta igre imali su plus pet, 52:57.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Međutim, Bayern kao da se prepao trijumfa. CSKA ih je nadigrala u posljednjoj dionici i uspio je domaći tim da preokrene susret i da na kraju uspiše pobjedu.

Will Clyburn je predvodio CSKA sa 20 poena i osam skokova, dok je kod Bayerna nekadašnji bh. reprezentativac Nihad Đedović uz Petterija Koponena bio najefikasniji sa 12 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi