Maccabi ostvario veliku pobjedu u Moskvi
Tim iz Tel Aviva slavio veliku pobjedu (FOTO: Euroliga)

Tim iz Izraela nakon 15 godina savladao CSKA

Maccabi ostvario veliku pobjedu u Moskvi

E. Dindić

U okviru 18. kola Eurolige sastali su se CSKA i Maccabi Tel Aviv. Na kraju veliku pobjedu slavili su gosti iz Izraela 93:76 (46:41). 

Nakon prvog perioda imali su domaći košarkaši prednost od 24:22. Drugi period gosti iz Tel Aviva igraju mnogo bolje te ga osvajaju rezultatom 24:17. Na poluvremenu rezultat je glasio 46:41 u korist gostiju.

Treći period ponovo CSKA nešto bolji te ga rješava u svoju korist rezultatom 21:18. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 64:62, u korist Maccabija.

Četvrti period protekao je u potpunoj dominaciji ekipe iz Tel Aviva, te ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 29:14. Na kraju ubljedljivih 96:73, za ekipu iz Izraela.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najefikasniji u redovima poraženog tima bili su Nando De Colo i Will Clyburn sa po 16 poena. Ekipu Maccabija predvodio je Yovel Zoosman sa 15, odnosno Johnny O'Bryant sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi