Bazemore i Schroder donijeli pobjedu Hawksima nad Minnesotom

Dramatična završnica u Philips Areni

Bazemore i Schroder donijeli pobjedu Hawksima nad Minnesotom

Atlanta Hawksi su uspjeli prekinuti niz od tri vezana poraza pobjedom nad Minnesota Timberwolvesima, na svom pakretu, rezultatom 105:100.

Iako je Atlanta nakratko imala blagu prednost polovinom prve dionice Timberwolvesi uspijevaju u drugu četvrtinu ući prednošću od pet poena razlike (32:27).

Hawksi poloviom drugog perioda ponovo stižu do vodstva i pet poena razlike, ali gosti uzvraćaju i rješavaju prvo poluvrijeme u svoju korist, rezultatom 58:55.

TImberwolvesi igraju značajno bolje u trećem periodu i u jednom trenutku stižu do +11, ipak Hawksi se vraćaju u susret do kraja ove četvrtine, da bi polovinom četvrte ponovo prešli u vodstvo.

Finiš susreta je donio neizvjesnost. Atlanta je uspijevala održavati koliku-toliku prednost, iako gosti nisu dozvoljavali Hawksima da se odlijepe.

Bazemore nešto više od dvije minute prije kraja, pri rezultatu 96:96, pogađa trojku za vodstvo Hawksa, gosti uzvraćaju sa dva ponea, ali Bazemore ponovo pogađa za 101:98. Treba istaći da je Bazemore upisao i sjajnu blokadu na Teagueu u ključnim trenucima susreta.

Gibson je smanjio na 101:100, ali u finišu susreta Schroder dva puta odlazi na liniju za slobodna bacanja, zadržava staloženost i rješava susret.

Kent Bazemore je bio najefikasniji u ekipi Atlante sa 22 poena, dok je Dennis Schroder dodao 18.

Kod Minnesote se istakao Jimmy Butler sa 24 poena. 18 poena je ubacio Wiggins, dok je jedan manje dodao Gibson. Towns je upisao double-double sa 15 poena i 13 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti