Hardenova trica presudila Ratnicima u Toyota Centru

Minnesota i Utah do pobjeda

Hardenova trica presudila Ratnicima u Toyota Centru

E. Ganibegović

Večeras je odigrana prava košarkaška poslastica u Toyota Centru za sve ljubitelje NBA lige između dvije trenutno najbolje ekipe u Zapadnoj konferenciji, Houston Rocketsa i Golden State Warriorsa. Nakon sjajne utakmice do pobjede su došle Rakete rezultatom 116:108.

Houston je bolje otvorio meč, pa je već poslije 12 minuta igre imao 12 poena prednosti. Međutim, aktualni prvaci se nisu dali, te su tokom druge dionice smanjili zaostatak na sedam poena. Nastavili su Ratnici da tope prednost domaćina, pa su se nakon treće četvrtine približili Raketama na svega pola koša.

Posljednja dionica je donijela dosta drame. U uvodnim minutama se igralo koš za koš, dok Golden u jednom momentu nije imao prednost od četiri poena, 104:100. Ali, njihovo vodstvo nije dugo trajalo, pošto Rakete nedugo zatim dolaze najprije do poravnanja, a onda i do prednosti od tri poena, 108:111, svega dvije i po minute do kraja meča.

Žestoka borba se vodila na terenu u samom finišu utakmice, kada su obje ekipe zaredale nekoliko neuspješnih napada, sve dok minutu prije kraja Harden nije pogodio tricu za 108:114, te je tada pitanje pobjednika bilo riješeno.

Rezultati ostalih utakmica:

Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 115:109

Utah Jazz - LA Clippers 125:113

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije