Portland u drugom poluvremenu ubacio u brzinu više i pregazio Minnesotu, Nurkić postigao šest poena

Bh. centar proveo 20 minuta na parketu

Portland u drugom poluvremenu ubacio u brzinu više i pregazio Minnesotu, Nurkić postigao šest poena

Eldar Ganibegović

Portland Trail Blazersi su u svom Moda Centru došli do pobjede nad Minnesota Tmberwolvesima rezultatom 114:123.

Gosti su bolje otvorili meč, pa su poslije prvih 12 minuta imali četiri poena prednosti, ali domaći sastav je u drugoj četvrtini zaigrao bolje, pa je uspio da dođe do poravnanja.

Poslije odmora, Lillard i društvo prebacuju u brzinu više, te u trećoj dionici postžu čak 43 poena, dok su Vukove ostavili na 30, pa su u posljednju dionicu ušli sa 13 poena prednosti.

Posljednja četvrtina nije donijela veliku neizvjesnost, pošto su Trail Blazersi odradili do kraja meča sjajan posao i tako došli do zaslužene i sigurne pobjede protiv Vukova.

Sjajnu partiju u pobjedničkom sastavu je pružio Damian Lillard, koji je postigao 31 poen, dok je CJ. McCollum također bio odličan sa 28 poena. Bh. centar Jusuf Nurkić je na parketu proveo 20 minuta i za to vrijeme je upisao šest poena i tri skoka. Na drugoj strani je Andrew Wiggins brojao do 24.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi