Žagiris nakon produžetka savladao Crvenu Zvezdu

Euroliga

Žagiris nakon produžetka savladao Crvenu Zvezdu

E. Dindić

U okviru 21. kola Eurolige u Kaunasu svoj susret odigrali su domaći Žalgiris i Crvena Zvezda. Na kraju slavili su domćini nakon produžetka sa 103:98.

Prvi period odlična košarka Žalgirisa koji ima prednost nakon prvih 10 minuta od 23:14. Drugi period također odlična igra izabranika Jure Zdovca koji i ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 22:18. Na veliki odmor odlazi se pri prednosti od 45:32 u korist Žalgirisa.

Treći period prava rapsodija tima iz Beograda koji ovaj period rješava u svoju korist sa pomalo nevjerojatnih 35:15. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 67:60 u korist Crvene Zvezde.

Zadnji period donio je pravu borbu za svaki koš i pedalj terena, gdje su i jedan i drugi tim morali da daju zadnji atom snage.Imao je tim iz Beograda sve u svojim rukama i prednost od 88:85 na 10 sekundi do kraja susreta, međutim u posljednjem napadu Tyler Cavanaugh pogađa trojku sa zvukom sirene za 88:88 i odvodi ovu utakmicu u dodatnih pet minuta.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U produžetku Žalgiris pokazuje više želje i volje za pobjedom te na kraju rezultatom 103:98 upisuje nove bodove.

Najefikasniji u timu iz Kaunasa bili su Edgaras Ulanovas sa 18, Lukas Lekavičius sa 17 i Josh Nebo sa 16.  Bolji od ostalih u Crvenoj Zvezdi bili su Ognjen Dobrić sa 21 te Dejan Davidovac sa 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi