Svi su podigli transparent osim igrača Crvene zvezde
Foto - Screenshot

Na meču u Kaunasu

Svi su podigli transparent osim igrača Crvene zvezde

Midhat Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde odbili su u današnjoj utakmici Eurolige protiv Žalgirisa u Kaunasu držati transparent u bojama ukrajinske zastave.

Pred sam početak utakmice igrači Žalgirisa i sudije iznijeli su transparent u bojama ukrajinske zastave na kojem je pisalo 'Zaustavite rat'.

Igrači Zvezde odbili su da drže ovaj transparent. Domaći navijači su žustro reagovali i salvom zvižduka su ispratili ovaj potez gostiju iz Beograda.

U Kaunasu je na svakoj utakmici Eurolige praksa da timovi izađu na teren s ovom porukom. Svi timovi su to ispoštovali, osim večeras Zvezde.

Oglasi

Svaki komentar na ovu situaciju je suvišan.

Čović: Nurkić u Zvezdi? Ne, davao je nedolične izjave

Jusuf Nurkić već dugi niz godina s dosta uspjeha igra u NBA ligi i trenutno je član Portland Trail Blazera.

Nurkić je svojevremeno igrao u ABA ligi, takmičenju gdje se Crvena zvezda posljednjih godina nametnula kao najbolji tim i učesnik Eurolige.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Predsjednik KK Crvene zvezda Nebojša Čović je gostovao u podcastu Sport Light i postavljeno mu je pitanje da li bi pristao na dovođenje Nurkića u tima.

"Ne, zato što je davao izjave koje su nedolične", rekao je Čović bez dodatnih objašnjena u tizeru koji je objavljen na YouTubeu.

Top Komentari

Arnel925
Pa normalno neće im Evropa i Amerika nametnuti mišljenje. Imaju svoj mozak da razmišljaju
3 32
rabodimis
Sto nas morite sa ovim cetnicima prikrivenim iza komunistickog imena ??? Boli nas ba ku*ac za njih, nek se raspadnu, nestanu.. nek je*u mater sami sebi.. Imal i jedan cetnicki portal da pise o BH-a klubovima ?? ZASTO NAS MALTRETIRATE ? Zasto pratite dusmanske klubove i zemlje ? Pisite o Senegalu, Etiopiji, Cileu.. oni su nam puno blizi, a i kulturniji su od ovih srpskih genocidasa i kanibala..
24 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi