Belgijanci večeras veliki favoriti protiv BiH

Mogu li Vujoševićevi izabranici iznenaditi sve?

Belgijanci večeras veliki favoriti protiv BiH

Košarkaški reprezentativci BiH su, uprkos ubjedljivom porazu od Francuske, u petak osigurali plasman u drugu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zahvaljujući trijumfu Rusije nad Belgijom.

Belgija koja se protiv Rusije dobro držala u prvom poluvremenu je porazom ostala bez šansi za drugu fazu kvalifikacija, pa večerašnji susret protiv BiH dočekuje bez posebnog motiva.

Dakle, Belgija će večeras u 20:30 sati ugostiti izabranike Duška Vujoševića u utakmici zadnjeg kola grupe E, a za našu selekciju je ovo prilika da se oporavi i vrati barem nešto samopouzdanja nakon teškog poraza od Francuske u Mejdanu. Ipak, neće biti lako savladati Belgijance na njihovom terenu i sa ovakvim kadrovskim problemima.

Također, ovaj duel je bitan i jer bi naša selekcija pobjedom prenijela dva boda više u narednu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini.

Treba dodati da je selektor Vujošević odlučio napraviti jednu izmjenu u rosteru u odnosu na onaj iz Mejdana, pa će umjesto Nedžada Muratovića šansu za igru dobiti mladi centar Sparsa Kenan Kamenjaš.

I Belgija ima određenih problema sa izostancima, a za utakmice sa Rusijom i BiH još nešto ranije su otpali Kevin Tumba i Quentin Serrona. Ipak, Belgijanci imaju puno manje problema od desetkovane BiH i može se reći da u puno boljem stanju dočekuju večerašnji susret.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Jasno je, međutim, da će se Belgijanci željeti časno oprostiti od ovog kvalifikacionog ciklusa pred svojim navijačima, pa je sigurno da će izabranici Eddyja Casteelsa ići na pobjedu protiv naših košarkaša.

Podsjetimo, BiH je na svom terenu, u februaru ove godine, nakon velike borbe sa 72:70 savladala Belgiju u prvom duelu ove dvije selekcije u okviru grupe E.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi