Saga oko Bena Simmonsa pri kraju

Odlučio da ide

Saga oko Bena Simmonsa pri kraju

E. Škorić

Ben Simmons na pragu je odlaska iz redova Philadlephije 76ersa.

Izvor blizak Philadelphiji otkriva kako je Simmons korak od trejda u Indianu, dok bi zauzvrat 76ersi dobili Malcolma Brogdona, Carisa LeVerta i najmanje jednog pika prve runde.

Simmons je ranije donio odluku da napusti Philadelphiju, a ta njegova odluka je u ovoj franšizi izazvala dosta pomutnje.

Australski košarkaš odbijao je da trenira proteklo vrijeme i samo je sada pitanje kada će promijeniti sredinu.

Inače, Simmsons sa 76ersima ima četverogodišnji ugovor koji je vrijedan 147 miliona američkih dolara. Jedan od razloga njegove odluke o odlasku je i taj što su ga navijači smatrali glavnim krivcem za poraz od Atalante u polufinalu Istočne konferencije, kada je promašio 27 slobodnih bacanja.

Simmons je prošle sezone na 58 mečeva imao prosjeke od 14.3 poena, 7.2 skoka i 6.9 asistencija po utakmici.

Promo

Top Komentari

user1582456981
Hahha kako je glupo ovoo dva bolja igraca daju za ovog napuhanog koji tricu ne pogdaja nikada hahahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi