Maestralni Musa predvodio Breogan do trijumfa

Protiv Murcije

Maestralni Musa predvodio Breogan do trijumfa

H. Zilić

U osmom kolu španske ACB lige, Breogan je na svom parketu ugostio ekipu Murcije.

Nakon velike borbe slavila je ekipa Breogana rezultatom 94:89.

Breogan je odlično otvorio utakmicu. U prvoj četvrtini imali su nekoliko mini serija, a sve je rezultiralo sa +6 na kraju prvog perioda, rezultat je glasio 23:17.

Druga četvrtina nudi igru koš za koš, završena je rezultatom 20:20, tako da je na poluvremenu ostalo +6 za Breogan.

Domaćini su treću četvrtinu počeli sjajno, a naš Džanan Musa je imao seriju od osam vezanih poena, međutim gosti se vraćaju i na kraju trećeg perioda rezultat je bio 70:65 za Breogan.

U posljednjem periodu domaći su održavali prednost do konačnih 94:89.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Breogan je do trijumfa predvodio bh. reprezentativac Džanan Musa koji je odigrao fenomenalan meč ubacio 22 poena, dodao pet asistencija i tri skoka. Pomagao mu je Mahalbašić sa 15 poena.

U timu Murcije izdvojio se Davis sa 15 poena i četiri asistencija, 13 poena je dodao Lima.

Promo

Top Komentari

celikze
bravo Musa
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi