Bh. košarkaši večeras otvaraju kvalifikacije za Eurobasket 2021

Utakmicom u Rigi

Bh. košarkaši večeras otvaraju kvalifikacije za Eurobasket 2021

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine igra večeras od 18:30 sati, a rival će biti selekcija Latvije.

Bh. košarkaši su u srijedu krenuli put Rige, a danas od 18:30 sati igrat će protiv 11. najbolje selekcije na Starom kontinentu, dok će već u ponedjeljak u Mejdanu ugostiti Grčku.

Selektor Vedran Bosnić ne gubi optimizam iako nismo favoriti, a nemamo ni prvog playa Nemanju Gordića, dok je i mladi Ajdin Penava odsutan za ove mečeve na početku kvalifikacija za Eurobasket.

"Latvija i Grčka su dobre ekipe i idu uvijek na sva ta evropska prvenstva. Oni po rosteru možda jesu favoriti, ali mi idemo na pobjedu. Naš stav je da se ne spremamo za utakmicu već da se spremamo za pobjedu. Važno je da igrači daju maksimum i onda imamo šansu da svakog pobijedimo. Nemamo puno vremena, ali idemo da se borimo i da odigramo što bolju utakmicu, te da pobijedimo. Najviše se uzdam u to da igramo timski, da igrači daju maksimum i da probamo napraviti sve da Latviju usporimo. Oni su ekipa koja lagano može dati 100 poena, te ih moramo zaustaviti u tome", rekao je Bosnić u najavi utakmice.

I kapiten Miralem Halilović zvučao je dosta optimistično pred put u Rigu.

"Raduje me još jedno okupljanje reprezentacije. Mogu reći da je odlična stvar što su svi oni koji su mogli su se odazvali. Ovo je najbolje što imamo u ovom trenutku. Većina igrača zna sistem rada selektora i to je odlična stvar. Uz jedan dobar stav, pozitivnu energiju i optimizam možemo obje utakmice ići na pobjedu", izjavio je Halilović.

Boje naše selekije večera će u Rigi braniti Filip Adamović (Mons, Belgija), Sani Čampara (Sloboda Tuzla), Muhamed Pašalić (Krka, Slovenija), Edin Atić (Mega Bemax, Srbija), Adin Vrabac (Spars Sarajevo), Aleksandar Lazić (Primorska, Slovenija), Miralem Halilović (Orlean, Francuska), Milan Milošević (Aris, Grčka), Amar Alibegović (Virtus Rim, Italija), Emir Sulejmanović (Bilbao, Španija), Kenan Kamenjaš (Spars Sarajevo) i iskusni Andrija Stipanović (Cedevita Olimpija, Slovenija).

Treba napomenuti da je Latvija favorit, ali da i Latvijci nemaju svoje najbolje igrače na raspolaganju, prije svih tu se misli na Kristopsa Porzingisa, veliku NBA zvijezdu.

Prema kladionicama, Latvija je bliža pobjedi, no BiH itekako ima pravo da se nada nečemu, a to "nešto" moglo bi u konačnici da bude profitabilno. Kompletnu ponudu za ovaj meč pogledajte OVDJE.

Top Komentari

Hakkinen
SRAMOTA za državu da gledamo utakmicu na SK a na BHT1 u isto vrijeme je...o " konačno petak" emisija. Fujjjjj
4 4
Saimai1316
Bolje da i ne gledamo,nemam nista protiv momaka,vidi se da tu nema kvaliteta nekog pretjeranog,daj boze da sta napravilo ali prema ovom sto sad gledam bas lose
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi