Počele pripreme za Latviju i Grčku: Bh. košarkaši odradili još jedan trening

Svi pozvani igrači prisutni

Počele pripreme za Latviju i Grčku: Bh. košarkaši odradili još jedan trening

Košarkaška reprezentacija BiH se jučer okupila u Sarajevu, kako bi počela sa pripremama za mečeve kvalifikacija za Eurobasket.

Danas je održana i zvanična press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima, između ostalih, obratili selektor Vedran Bosnić i kapiten Miralem Halilović, da bi večeras naši košarkaši odradili prvi trening.

Treningu su prisustvovali svi pozvani igrači, te su pod trenerskom palicom selektora Bosnića zvanično počeli pripreme za mečeve sa Latvijom i Grčkom.

Prvi trening reprezentacije BiH obavljen je u dvorani hotela Hills na Ilidži (Sarajevo).

Za mečeve sa Latvijom i Grčkom, podsjetimo, selektor Bosnić je pozvao sljedećih 16 igrača: Ismet Sejfić, Andrija Stipanović, Filip Adamović, Miralem Halilović, Muhamed Pašalić, Kenan Kamenjaš, Edin Atić, Draško Knežević, Milan Milošević, Adin Vrabac, Aleksandar Lazić, Jure Zubac, Emir Sulejmanović, Sani Čampara, Amar Alibegović i Amar Gegić.

Treba istaći i da je zbog povrede otpao Nemanja Gordić, dok Ajdina Penavu nije pustio njegov klub - Baskonija.

Inače, BiH 21. februara u Rigi igra protiv Latvije, a tri dana kasnije u Tuzli dočekuje selekciju Grčke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi