Bh. košarkaši večeras protiv Francuske

Nakon Rusije pada i Francuska?

Bh. košarkaši večeras protiv Francuske

E. Čaušević, foto: EPA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra u gostima protiv Francuske meč drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Bh. košarkaši su prošle sedmice odigrali sjajnu utakmicu u Skenderiji protiv Rusije i upisali veliku pobjedu rezultatom 81:76. Jasno je da je pred izabranicima Duška Vujoševića težak ispit večeras, ali su naši momci pokazali da mogu iznenaditi i najbolje evropske selekcije ukoliko pruže svoj maksimum na parketu.

S druge strane. Francuska je u prvom kolu bila sigurna na gostovanju protiv Belgije gdje je upisala pobjedu rezultatom 70:59. U slučaju pobjede naša reprezentacija bi ostvarila ogroman korak ka tome da na kraju osigura jedno od prve tri mjesta u grupi koje vode u drugu rundu kvalifikacija.

"Belgija je kompletna. Francuska nije u najjačem sastavu, ali i sa ovim drugim je jaka i na svom terenu je favorit, pogotovo ako izgube večeras. Mi idemo da se borimo i dat ćemo sve od sebe", rekao je Vujošević nakon meča protiv Rusije.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Podsjećamo, utakmica između Francuske i Bosne i Hercegovine igra se večeras u Rouenu sa početkom u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi