Bh. košarkaši večeras u Skenderiji igraju protiv Češke

Kvalifikacije za SP

Bh. košarkaši večeras u Skenderiji igraju protiv Češke

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra u Skenderiji protiv Češke u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Jasmina Repeše prije nekoliko dana poraženi su na gostovanju protiv Finske što je dodatno otežalo našim momcima eventualni plasman na Svjetsko prvenstvo. Utakmica protiv Finske bila je najbolji pokazatelj situacije u i oko našeg tima u posljednje vrijeme i sigurno da možemo biti zadovoljni jer smo izbjegli neki ubjedljiv poraz.

Ipak, već večeras za naše momke dolazi novi izazov i to dosta teži od Finske. Bh. košarkaši će ugostiti u Skenderiji ekipu Češke koja dolazi u kompletnom sastavu i jasno je da će Česi u meč ući kao favoriti. Međutim, Repeša je jučer izjavio da vjeruje da naši momci mogu iznenaditi Češku i na kraju doći do pobjede.

"Veći dio meča u Finskoj nije bio na nivou koji želim, ali mislim da je to poruka kako sutra trebamo ući u meč i igrati kao u posljednjoj četvrtini. Vjerujem da možemo dobiti Češku koja je jaka i dolazi kompletna u Sarajevo. No, jasno je da nas čeka težak posao", rekao je Repeša, te dodao:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Vidjeli smo gdje smo griješili u prvom meču i igrali smo faktički bez plejmejkera, a još neki igrači su morali mijenjati pozicije. Musa je igrao preko 35 minuta na poziciji pleja što nije njegova pozicija i mislim da je odigrao jako solidno. Sutra se nadam da će navijači doći u što većem broju da podrže ove momke".

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Češke igra se od 20 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi