Repeša: Češka dolazi u najjačem sastavu, ali vjerujem da ih možemo dobiti

Bh. selektor pred sutrašnji meč

Repeša: Češka dolazi u najjačem sastavu, ali vjerujem da ih možemo dobiti

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Skenderiji igra protiv Češke meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Jasmina Repeše prije nekoliko dana poraženi su na gostovanju u Finskoj, a sutra žele do pobjede protiv Češke koja ulazi kao favorit u sutrašnji meč. Repeša je danas izjavio da naša ekipa treba igrati kao posljednjih deset minuta meča u Finskoj, te je pozvao navijače da podrže naše momke sutra u Skenderiji.

"Malo ostaje žalo što nismo nivo agresivnosti protiv Finske podigli nešto ranije. U četvrtoj dionici smo iz izgubljene utakmice došli do situacije da se borimo za pobjedu. Veći dio meča nije bio na nivou koji želim, ali mislim da je to poruka kako sutra trebamo igrati. Vjerujem da možemo dobiti Češku koja je jaka i dolazi kompletna u Sarajevo. No, jasno je da nas čeka težak posao", rekao je Repeša, te dodao:

"Vidjeli smo gdje smo griješili u prvom meču i igrali smo faktički bez plejmejkera, a još neki igrači su morali mijenjati pozicije. Musa je igrao preko 35 minuta na poziciji pleja što nije njegova pozicija i mislim da je odigrao jako solidno. Sutra se nadam da će navijači doći u što većem broju da podrže ove momke".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Podsjećamo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Češke igra se sutra u Skenderiji od 20 sati. Repeša može računati na sve košarkaše osim Sulejmanovića koji ima problema s povredom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi