Bh. reprezentativac potpisao za Virtus Romu

Alibegović se vratio u Evropu

Bh. reprezentativac potpisao za Virtus Romu

M. Šljivak

Reprezentativac BiH Amar Alibegović (23) novi je član italijanske Virtus Rome.

Ovaj 23-godišnji košarkaš pohađao je univerzitet St. John's prethodne četiri godine, a sada se vratio u Evropu, gdje je potpisao ugovor sa italijanskim drugoligašem.

"Izabrao sam Virtus jer imam velike ambicije i želim pobjeđivati. U tom smislu nisam mogao napraviti bolji izbor. Učiniću sve da pomognem timu da ostvari zacrtane ciljeve. Svestran sam igrač, mogu igrati različite pozicije i sve što trener traži od mene. Svaki put kad izađem na parket dajem 110 procenata od sebe u oba pravca", rekao je Alibegović.

Alibegović je imao skromne učinke u NCAA ligi tokom četiri sezone. Najbolju godinu je imao u sezoni 2015/2016 kada je ubacivao pet poena po meču, a protekle je imao skromnih 1,6 poena po utakmici.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Nekadašnji italijanski prvak se trenutno takmiči u drugom razredu italijanske košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi