Big Baby platio 15.000 dolara kazne kako bi izbjegao odlazak u zatvor zbog droge
Glen Davis je nakon NBA karijere odlučio da se zabavi drugim stvarima. Košarka mu više nije bila u interesu, ali se nakon četiri godine predomislio

Uhapšen u februaru prošle godine

Big Baby platio 15.000 dolara kazne kako bi izbjegao odlazak u zatvor zbog droge

M. Šljivak

Nekadašnji NBA igrač Glen 'Big Baby' Davis platio je kaznu od 15.000 dolara kako ne bi otišao u zatvor.

Davis je u februaru prošle godine uhapšen u hotelu u američkoj saveznoj državi Maryland sa 126 grama marihuane i koferom u kojem se nalazilo 92.000 dolara.

Nakon hapšenja protiv njega je podignuta optužnica za posjedovanje i distribuciju narokotika, ali se nagodio i umjesto zatvorske kazne, državi će platiti 150.000 dolara kazne.

Potvrdio je to njegov advokat Brandon Mead za američke medije.

"Tužioci će odbaciti optužbu čim Davis plati kaznu", kratko je rekao advokat nekadašnjeg NBA košarkaša.

Danas 33-godišnji Davis nastupa u kanadskom prvenstvu, a nedavno je boravio na probi u Zadru, odakle je pobjegao nakon samo jednog treninga.

Big Baby je bio zvijezda LSU univerziteta. U NBA ligi je najbolje dane proveo u Boston Celticsima, a igrao je još za Orlando i LA Clippers.

Sa Celticsima je osvojio naslov prvaka 2008. godine, a karijeru je okončano 2015. godine u dresu Clippersa. Gotovo četiri godine kasnije se odlučio vratiti, ali je NBA za njega samo prošlost i teško da ćemo ga ikada gledati na parketima najjače lige svijeta.

Najbolju sezonu odigrao je u Orlandu (2012-2013) kada je ubacivao 15.1 poen po meču, a ukupno je u preko 600 NBA utakmica ubacivao 7.5 poena po meču.

Top Komentari

Kiss
koliko je 15 000 ili 150 000
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi